Lencsesaláta szalonnakockákkal recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Lencsesaláta szalonnakockákkal
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lencsesaláta szalonnakockákkal.
Hozzávalók
- 25 dkg lencse
- 2 db vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 csokor zöld fűszer
- 20 dkg szalonna füstölt húsos
- 2 db mogyoróhagyma
- 1 evőkanál vörösborecet
- 5 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés
- Fél napra áztassuk be a lencsét. Ezután szűrjük le, ismét öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a vöröshagymát, a felkarikázott répát és a zöld fűszert. Pároljuk puhára, közben sóval és borssal fűszerezzük. Ha kész csöpögtessük le.
- A vörösborecetet dolgozzuk össze néhány csipet sóval, az olajjal és a borssal.
- A felkockázott szalonnát jól süssük át.
- A lencsét dolgozzuk össze a felkarikázott mogyoróhagymával és az ecetes szósszal, majd kanalazzuk rá a pirított szalonnát és a zsírját.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Lencsesaláta szalonnakockákkal-hoz!
Nutrition
Kalória: 872kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 17gZsír: 68gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 34gTrans Fat: 1gKoleszterin: 48mgNátrium: 385mgKálium: 796mgÉlelmi rost: 21gCukor: 6gVitamin A: 2584IUVitamin C: 9mgKalcium: 78mgVas: 6mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 243, mai nézettség: 1 )