A sütés előtti napon leforrázzuk az összes mandulát, leszűrjük, és lehúzzuk a héját. Ha megszáradt, finomra daráljuk.
A leveles tésztát hagyjuk felengedni.
Az omlós tésztához a vajat a cukorral és a tojássárgájával krémesre keverjük, majd beleforgatunk 20 dkg darált mandulát, a lisztet, a cseresznyepálinkát és a fahéjat. Az omlós tésztát zsiradékkal megkent sütőlapra simítjuk.
A leveles tésztát hosszában 1 cm széles csíkokra vágjuk. 3-3 csíkból copfot fonunk, és az omlós tésztalap köré helyezzük. A sütőt 190°C fokra (gázsütő 2-3-as fokozat) felmelegítjük.
A szőlőt megmossuk és leszemezzük.
Szétválasztjuk a tojásokat.
A tojássárgáját a puha vajjal és 10 dkg cukorral krémesre keverjük.
A tojásfehérjét a citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a tojásos krémbe forgatjuk. Hozzáadunk 20 dkg őrölt mandulát, a keményítőt, a szőlőt, majd a tölteléket a tésztára simítjuk.
A süteményt körülbelül 45 percig sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.