Go Back
+ servings
Egy tál gazdag és ízletes burgundi gulyás, tele kockára vágott hússal, sárgarépával, zöldbab darabokkal és gombával, mindez egy sűrű, vöröses-barnás lében, ami a vörösbor hozzáadásának köszönhető.

Burgundi gulyás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Burgundi gulyás.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás főétel
Konyha Francia
Mennyiség 6 főre
Kalória 424 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Készítsd elő a hozzávalókat: csíkozd fel a szalonnát, aprítsd fel a hagymát, kockázd fel a húst, vágd szeletekre a répát és a pórét.
  • Egy mélyebb serpenyőben vagy egy vastag aljú fazékban hevíts olajat, majd pirítsd meg benne a szalonnát kb. 3 percig. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd tovább, amíg aranybarna nem lesz.
  • Szórd bele a felkockázott húst, és kevergetve süsd, amíg fehéredni nem kezd. Ekkor add hozzá a paradicsompürét, keverd el, majd hintsd meg a liszttel, és jól keverd össze.
  • Öntsd fel a borral és az erőlevessel. Tedd bele a babérlevelet, ízesítsd sóval és borssal. Lefedve tedd a sütő legalsó sínjére, és párold legalább 45 percig.
  • Kb. 45 perc párolás után add hozzá a szeletekre vágott sárgarépát és pórét, valamint a paprikakrémet. Keverd össze, és főzd készre további kb. 15 percig.
  • Miután minden összetevő megpuhult és az ízek összeértek, tálald a gulyást. Kínálhatod főtt burgonyával, friss kenyérrel vagy akár tésztával is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Burgundi gulyás-hoz!

Tápérték

Kalória: 424kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 24gZsír: 29gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 85mgNátrium: 284mgKálium: 175mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 1250IUVitamin C: 3.3mgKalcium: 40mgVas: 4.1mg
Keyword Babérlevél, Burgundi gulyás, Erőleves, fekete bors, Francia konyha, Füstölt szalonna, Különleges alkalom, Laktató, Liszt, Marhahús, Melegítő étel, olaj, Paprikakrém, Paradicsompüré, Póréhagyma, Sárgarépa, só, Vörösbor, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!