Go Back
+ servings
Mogyorós táskák

Mogyorós táskák

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mogyorós táskák.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 587 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a kenéshez:

Elkészítés
 

  • A lisztet és a kétféle cukrot összegyúrjuk a hideg vajjal, cipót formálunk belőle, és fóliába burkolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  • A töltelékhez valókat egy lábasban állandóan kevergetve felmelegítjük.
  • A tésztát egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, 5 mm vékonyra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle.
  • Elosztjuk rajtuk a tölteléket, a tojásfehérjével bekenjük a széleiket, félbehajtjuk, és jól összenyomkodjuk.
  • A kis táskákat kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük a tojássárgák és a tej keverékével, majd 180°C fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
  • Tetszés szerint berácsozhatjuk csokoládémázzal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mogyorós táskák-hoz!

Tápérték

Kalória: 587kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 8gZsír: 32gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 104mgNátrium: 200mgKálium: 152mgÉlelmi rost: 2gCukor: 34gVitamin A: 785IUVitamin C: 1mgKalcium: 41mgVas: 3mg
Keyword Cukor, dió, Liszt, méz, Mogyoró, Tej, tejszín, tészta, tojás, Vaj, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!