A tejet a vanília magokkal feltesszük melegedni. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a keményítővel, majd fokozatosan hozzáöntjük a meleg tejet, közben folyamatosan keverjük.
Az egész mehet vissza a lábasba és a krémet állandó kevergetés mellett, krémmé főzzük.
Belekeverjük még melegen a vajat és a kakaóport majd teljesen kihűtjük.
Miután kihűlt, összekeverjük a habtejszínből vert kemény habbal.
A tésztához az olajat, a vizet a sót és a cukrot feltesszük főni.
Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és alacsony lángon pár percig keverjük.
Kicsit hűlni hagyjuk majd egyesével hozzákeverjük a 4 db tojást.
A sütőt előmelegítjük 220°C fokra.
A habzsákba töltött tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire kb 10 cm-es 'csíkokat' nyomunk.
Sütőben 220°C fokon 10 percig, utána mérsékeljük a hőfokot kb 190°C fokra és további 20 percig sütjük.
A kihűlt fánkok kalapját levágjuk, megtöltjük krémmel, a kalapokat megkenjük olvasztott csokival és visszahelyezzük.