Go Back
+ servings
Eclair fánk

Eclair fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Eclair fánk.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre
Kalória 892 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • Először a krémet készítjük el.
  • A tejet a vanília magokkal feltesszük melegedni. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a keményítővel, majd fokozatosan hozzáöntjük a meleg tejet, közben folyamatosan keverjük.
  • Az egész mehet vissza a lábasba és a krémet állandó kevergetés mellett, krémmé főzzük.
  • Belekeverjük még melegen a vajat és a kakaóport majd teljesen kihűtjük.
  • Miután kihűlt, összekeverjük a habtejszínből vert kemény habbal.
  • A tésztához az olajat, a vizet a sót és a cukrot feltesszük főni.
  • Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és alacsony lángon pár percig keverjük.
  • Kicsit hűlni hagyjuk majd egyesével hozzákeverjük a 4 db tojást.
  • A sütőt előmelegítjük 220°C fokra.
  • A habzsákba töltött tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire kb 10 cm-es 'csíkokat' nyomunk.
  • Sütőben 220°C fokon 10 percig, utána mérsékeljük a hőfokot kb 190°C fokra és további 20 percig sütjük.
  • A kihűlt fánkok kalapját levágjuk, megtöltjük krémmel, a kalapokat megkenjük olvasztott csokival és visszahelyezzük.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Eclair fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 892kcalSzénhidrát: 63gFehérje: 17gZsír: 65gTelített zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 319mgNátrium: 362mgKálium: 459mgÉlelmi rost: 4gCukor: 26gVitamin A: 1036IUVitamin C: 1mgKalcium: 208mgVas: 4mg
Keyword fánk, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!