Go Back
+ servings
Aranybarna almás batyu véletlenszerűen elrendezve.

Almás batyu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás batyu.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 851 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 60 dkg alma
  • 5 dkg sárgabaracklekvár
  • mandula néhány darab hosszúkásra vágott hámozott

a kenéshez:

Elkészítés
 

  • Készítsd el a tésztát: a lisztet, vajat vagy margarint, porcukrot, sót, tojássárgáját, citromlevet és tejfölt jól gyúrd össze, amíg omlós tésztát kapsz. Ezt követően alufóliába csomagolva pihentesd 2 órán át a hűtőszekrényben.
  • Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket: hámozd meg az almát, szeleteld fel, és távolítsd el a magházát. Párold puhára anélkül, hogy vizet adnál hozzá. A még forró almához keverd hozzá a sárgabaracklekvárt, majd hagyd hűlni.
  • A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra, majd vágd 12x12 cm-es négyzetekre. Minden négyzet közepére helyezz egy-egy evőkanál almás tölteléket. A tészta négy sarkát hajtsd egymásra, hogy batyuformát kapj.
  • A batyuk közepét tűzd össze egy-egy mandulával, majd kend meg a felvert tojással.
  • Helyezd a batyukat enyhén kizsírozott tepsibe, és sütöd 190°C-on, amíg szép pirosra nem sül.
  • Amint elkészültek, tedd rácsra, hogy kihűljenek. Miután kihűltek, porcukorral szórd meg, és tálald teához vagy kávéhoz.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás batyu-hoz!

Tápérték

Kalória: 851kcalSzénhidrát: 109gFehérje: 13gZsír: 42gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gKoleszterin: 103mgNátrium: 761mgKálium: 379mgÉlelmi rost: 7gCukor: 41gVitamin A: 2700IUVitamin C: 9.9mgKalcium: 60mgVas: 4.7mg
Keyword Almás batyu, Citrom, Cukor, desszert, Margarin, Porcukor, Tejföl, tészta, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!