Készítsd el a tésztát: a lisztet, vajat vagy margarint, porcukrot, sót, tojássárgáját, citromlevet és tejfölt jól gyúrd össze, amíg omlós tésztát kapsz. Ezt követően alufóliába csomagolva pihentesd 2 órán át a hűtőszekrényben.
Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket: hámozd meg az almát, szeleteld fel, és távolítsd el a magházát. Párold puhára anélkül, hogy vizet adnál hozzá. A még forró almához keverd hozzá a sárgabaracklekvárt, majd hagyd hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra, majd vágd 12x12 cm-es négyzetekre. Minden négyzet közepére helyezz egy-egy evőkanál almás tölteléket. A tészta négy sarkát hajtsd egymásra, hogy batyuformát kapj.
A batyuk közepét tűzd össze egy-egy mandulával, majd kend meg a felvert tojással.
Helyezd a batyukat enyhén kizsírozott tepsibe, és sütöd 190°C-on, amíg szép pirosra nem sül.
Amint elkészültek, tedd rácsra, hogy kihűljenek. Miután kihűltek, porcukorral szórd meg, és tálald teához vagy kávéhoz.