Go Back
+ servings
Boci szelet sütemény csokoládés tésztával és túrós töltelékkel egy piros tányéron.

Boci szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boci szelet.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1125 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a túrós keverékhez:

Elkészítés
 

  • A túrós részt készítjük el először: a túrót kikeverjük a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a búzadarával. Hagyjuk állni legalább 1 órát, hogy a búzadara megduzzadjon.
  • A tésztához a margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverjük a tojások sárgájával. Apránként hozzáadjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd annyi tejet, hogy egynemű, enyhén folyékony tésztát kapjunk. Ezután pedig a habbá vert fehérjét is belefogatjuk.
  • A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a túrós töltelékből kanállal galuskákat szaggatunk bele.
  • Előmelegített sütőben 180°C fokon 30 percig sütjük.
  • Miután kihűlt, tetszés szerinti formákra vágjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Boci szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1125kcalSzénhidrát: 158gFehérje: 39gZsír: 39gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 258mgNátrium: 397mgKálium: 671mgÉlelmi rost: 4gCukor: 90gVitamin A: 2550IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 290mgVas: 5.6mg
Keyword Búzadara, Citrom héja, Cukor, desszert, Előmelegített sütő, Galuska, Kakaópor, Liszt, Margarin, sütőpor, Tej, tojás, túró, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!