Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott borban párolt vaddisznó sűrű barna mártásban, mellé tálalva valószínűleg knédli vagy gombóc, megszórva friss, aprított petrezselyemmel, fényképezve enyhén homályos fényviszonyok mellett

Borban párolt vaddisznó

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Borban párolt vaddisznó.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 2 hours 30 perc
Teljes idő 3 hours 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 552 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst vágja nagyobb kockákra, majd fűszerezze sóval, borssal, kakukkfűvel és aprított borókabogyóval. Keverje hozzá a kockázott répát és hagymát, valamint a földimogyoró-olajat. Hagyja a keveréket egy napig érni a hűtőben.
  • A húst süssük meg külön, körülbelül fél óra alatt. Ezután keverje hozzá a lisztet, a zöldségeket és pirítsa további fél óráig.
  • Adja hozzá a vörösbort, armagnacot, borjúalaplevet, porcukrot, paradicsompürét és a fűszernövényeket. Fűszerezze sóval és borssal. Fedő alatt, takaréklángon párolja másfél órán át.
  • A végén keverje hozzá a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Borban párolt vaddisznó-hoz!

Tápérték

Kalória: 552kcalSzénhidrát: 16gFehérje: 60gZsír: 16gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 3mgNátrium: 181mgKálium: 285mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 550IUVitamin C: 6.6mgKalcium: 60mgVas: 1.4mg
Keyword Armagnac, Babérlevél, Borjúalaplé, Borókabogyó, fekete bors, fokhagyma, Kakukkfű, Magyar konyha, Pácolás, Párolás, Petrezselyem, Sárgarépa, só, Sűrített Paradicsom, Vaddisznóhús, Vörösbor, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!