Go Back
+ servings
Fűszeres sült karaj szeletek burgonyapürével és párolt vörös káposztával tálalva egy fehér tányéron.

Fűszeres sült karaj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fűszeres sült karaj.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 3 hours
Teljes idő 3 hours 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 405 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A karajt előkészítjük: ha csont is benne van, akkor levágjuk a csontról a színhúst.
  • Egy kis tálkába tesszük az apró kockákra vágott hagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, az apróra tördelt babérlevelet, frissen őrölt tarka borsot és a zöld fűszereket. Adunk hozzá 2 evőkanál olívaolajat és elkeverjük. A kapott "masszával" bedörzsöljük a karaj minden oldalát, majd egy megfelelő méretű sütőedénybe tesszük. Letakarjuk baconnel a tetejét, hogy ne tudjon kiszáradni. Meglocsoljuk sörrel és lefedve betesszük a 160°C fokra előmelegített sütőbe.
  • Sütés közben figyelni kell a húsra. Időnként locsolgassuk meg sörrel, ha már túl sok lé van alatta, akkor a sörös pecsenyelével.
  • 1 óra sütés után levehetjük a fedőt, majd újabb 1 óra múlva a megpirult bacont is levehetjük, hogy maga a hús is megpiruljon. (Én ekkor átteszem egy alacsonyabb falú sütőedénybe.) Ekkora húsdarab kb. 2.5-3 óra alatt sül át és pirul meg.
  • Tálalhatjuk burgonyapürével és párolt vörös káposztával. Ami megmarad, azt fogyaszthatjuk pl. reggelire hidegen is, nagyon finom úgy is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fűszeres sült karaj-hoz!

Tápérték

Kalória: 405kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 48gZsír: 20gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 152mgNátrium: 494mgKálium: 876mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 50IUVitamin C: 5mgKalcium: 20mgVas: 3.6mg
Keyword Babérlevél, Bacon, Bazsalikom, Burgonyapüré, fokhagyma, Főzés, Kakukkfű, Olívaolaj, Rozmaring, Sertéskaraj, só, Sör, Sütés, Vörös Káposzta, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!