Go Back
+ servings
Csokoládés püspökkenyér

Csokoládés püspökkenyér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csokoládés püspökkenyér.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 932 kcal

Hozzávalók
  

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg dió durvára vágott
  • 5 dkg étcsokoládé reszelt
  • 1 evőkanál narancshéj apróra vágott, cukrozott
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál

a formához:

Elkészítés
 

  • A mazsola szárát eltávolítjuk, majd megmossuk.
  • Egy evőkanál lisztet összekeverünk a dióval és csokoládéval.
  • A tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a sót, és a tejfölt.
  • A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk.
  • Végül az egészhez hozzákeverjük a csokoládés-diót, narancshéjat és a mazsolát.
  • Egy őzgerincformát vajjal kikenünk, és megszórjuk porcukorral. Beletöltjük a tésztát, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 5 percig magas hőfokon sütjük. Ezután közepes lángon 45-50 percig sütjük.
  • Egy késsel ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha a massza nem tapad a késre, a sütemény elkészült.
  • Kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csokoládés püspökkenyér-hez!

Tápérték

Kalória: 932kcalSzénhidrát: 154gFehérje: 15gZsír: 30gTelített zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 119mgNátrium: 543mgKálium: 537mgÉlelmi rost: 6gCukor: 71gVitamin A: 568IUVitamin C: 4mgKalcium: 184mgVas: 7mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!