Go Back
+ servings
Bátaszéki pecsenye: Szeletelt töltött húsétel fehér tányéron, mellékhelyen sárgarépa és uborka kockákkal.

Bátaszéki pecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bátaszéki pecsenye.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 470 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A marhafelsálat párhuzamosan kétszer bevágjuk, így szétterítve téglalap alakú hús darabot kapunk. A széleiről a felesleget levágjuk, ezt ledaráljuk.
  • Eközben a hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletel gombát, sózzuk, borsozzuk, majd miután a gomba puhára párolódott, hozzákeverjük a ledarált húst és a felkockázott szalonnát.
  • Ezt a húsra kenjük, majd hosszában rátesszük az uborkákat, az egészet feltekerjük és összetűzzük.
  • Ezután a másik felaprózott hagymát is megpirítjuk, beletesszük a felgöngyölt húst, a felszeletelt paradicsomot, paprikát. Az egészet puhára pároljuk, és már kínálhatjuk is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bátaszéki pecsenye-hez!

Tápérték

Kalória: 470kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 59gZsír: 22gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 167mgNátrium: 576mgKálium: 1116mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 150IUVitamin C: 19.8mgKalcium: 30mgVas: 10.1mg
Keyword Ecetes uborka, fekete bors, Füstölt szalonna, gomba, Marhafelsál, olaj, paradicsom, só, vöröshagyma, Zöldpaprika, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!