Go Back
+ servings
Dorozsmai ponty

Dorozsmai ponty

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dorozsmai ponty.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1205 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A halat megtisztítjuk és a maradékot felöntjük 1 liter vízzel,amit főzni kezdünk. Hozzáadjuk az egyik felvágott hagymát, sóval ízesítjük. Ebből a halléből 3-4 dl-re lesz szükségünk.
  • Felszeleteljük a pontyfilét, majd gerezdeket vágunk bele. Meghintjük sóval, belisztezzük és forró olajban aranybarnára pirítjuk.
  • Olajon a felvágott szalonnát elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a másik felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát, paprikát és paradicsomot, pirospaprikával fűszerezzük. 3-4 dl hallével felengedjük. A tejfölből és egy kis lisztből habarást készítünk, amelyet hozzákeverünk a mártáshoz, sóval és borssal ízesítjük.
  • sós vizet forralunk, ebben kifőzzük a tésztát. Ha kész lecsöpögtetjük, egy tálba rakjuk és összeforgatjuk a mártással, a végén pedig rátesszük a sült halat.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Dorozsmai ponty-hoz!

Tápérték

Kalória: 1205kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 69gZsír: 71gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 29gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gKoleszterin: 230mgNátrium: 628mgKálium: 1333mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 650IUVitamin C: 18.2mgKalcium: 150mgVas: 5mg
Keyword hal
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!