A halat megtisztítjuk és a maradékot felöntjük 1 liter vízzel,amit főzni kezdünk. Hozzáadjuk az egyik felvágott hagymát, sóval ízesítjük. Ebből a halléből 3-4 dl-re lesz szükségünk.
Felszeleteljük a pontyfilét, majd gerezdeket vágunk bele. Meghintjük sóval, belisztezzük és forró olajban aranybarnára pirítjuk.
Olajon a felvágott szalonnát elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a másik felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát, paprikát és paradicsomot, pirospaprikával fűszerezzük. 3-4 dl hallével felengedjük. A tejfölből és egy kis lisztből habarást készítünk, amelyet hozzákeverünk a mártáshoz, sóval és borssal ízesítjük.
sós vizet forralunk, ebben kifőzzük a tésztát. Ha kész lecsöpögtetjük, egy tálba rakjuk és összeforgatjuk a mártással, a végén pedig rátesszük a sült halat.