Go Back
+ servings
Lecsós szelet

Lecsós szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lecsós szelet.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 414 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst felszeleteljük, vékonyra kiverjük, széleit kissé bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk, forró olajban elősütjük.
  • A visszamaradt olajban a felszeletelt hagymát megpirítjuk,hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, tovább pirítjuk.
  • Ha a paprika fél puha akkor adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá kevés majorannát, fűszerpaprikát és paradicsompürét.
  • Beletesszük a hússzeleteket és együtt pároljuk még egy kicsit.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lecsós szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 414kcalSzénhidrát: 16gFehérje: 44gZsír: 19gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 132mgNátrium: 311mgKálium: 1045mgÉlelmi rost: 3gCukor: 5gVitamin A: 350IUVitamin C: 56.9mgKalcium: 30mgVas: 4.1mg
Keyword húsétel, paprika, paradicsom
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!