A sertéscombot alaposan tisztítjuk, lecsepegtetjük, majd egyenletes vastagságú, hosszanti csíkokban szeleteljük. A vöröshagymát precízen és finomra aprítjuk.
Kiválasztott olajat melegítünk egy serpenyőben közepes hőfokon. Amint eléri a kívánt hőmérsékletet, hozzáadjuk az aprított hagymát és aranysárga színűre pirítjuk.
Az aranybarna hagymához hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük, majd rögtön beleszórjuk a felvágott húscsíkokat. Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd ízlés szerint sózzuk és bőven borsozzuk, hogy az étel markáns borsos karaktert kapjon.
Hozzáöntünk 1,5 dl vizet, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk a húst.
Egy kis edényben a lisztet simára keverjük a tejföllel. Ezt a keveréket lassan és folyamatosan, a hőmérséklet-különbség figyelembevételével, a serpenyő tartalmához adjuk. Az egészet együtt gyorsan forraljuk fel, amíg a kívánt sűrűségű mártást nem kapunk.
A borsos tokányt azonnal tálaljuk, míg forró. A legjobb mellé egy frissen készített tésztát vagy galuskát kínálni.