Go Back
+ servings
Borsos tokány galuskával tálalva egy fehér szélű tányéron, mintás asztalterítőn.

Borsos tokány

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Borsos tokány.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 573 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sertéscombot alaposan tisztítjuk, lecsepegtetjük, majd egyenletes vastagságú, hosszanti csíkokban szeleteljük. A vöröshagymát precízen és finomra aprítjuk.
  • Kiválasztott olajat melegítünk egy serpenyőben közepes hőfokon. Amint eléri a kívánt hőmérsékletet, hozzáadjuk az aprított hagymát és aranysárga színűre pirítjuk.
  • Az aranybarna hagymához hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük, majd rögtön beleszórjuk a felvágott húscsíkokat. Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd ízlés szerint sózzuk és bőven borsozzuk, hogy az étel markáns borsos karaktert kapjon.
  • Hozzáöntünk 1,5 dl vizet, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk a húst.
  • Egy kis edényben a lisztet simára keverjük a tejföllel. Ezt a keveréket lassan és folyamatosan, a hőmérséklet-különbség figyelembevételével, a serpenyő tartalmához adjuk. Az egészet együtt gyorsan forraljuk fel, amíg a kívánt sűrűségű mártást nem kapunk.
  • A borsos tokányt azonnal tálaljuk, míg forró. A legjobb mellé egy frissen készített tésztát vagy galuskát kínálni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Borsos tokány-hoz!

Tápérték

Kalória: 573kcalSzénhidrát: 11gFehérje: 28gZsír: 46gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 113mgNátrium: 513mgKálium: 172mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 650IUVitamin C: 5mgKalcium: 80mgVas: 2mg
Keyword fekete bors, Főétel, Fűszerpaprika, Kalória, Liszt, Magyar konyha, mártás, olaj, Párolás, Sertéscomb, só, Tejföl, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!