Go Back
+ servings
Fűszeres burgonyakrémleves

Fűszeres burgonyakrémleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fűszeres burgonyakrémleves.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 423 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonya negyedét vékonyan felcsíkozzuk, a többit felkockázzuk, majd az olajon megpárolt hagymához adjuk.
  • Néhány perc elteltével felöntjük a levessel és a borral, majd ha a krumpli teljesen megpuhult, az egészet pépesítjük.
  • Eközben a maradék krumplit az olajban kisütjük.
  • Egy tálban összekeverjük a tojást a tejföllel, a felaprózott fűszerekkel és a citromlével, majd az egészet a levesbe öntjük, sózzuk, borsozzuk. Végül a levest a sült burgonyával megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fűszeres burgonyakrémleves-hez!

Tápérték

Kalória: 423kcalSzénhidrát: 43gFehérje: 8gZsír: 21gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 134mgNátrium: 381mgKálium: 683mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 570IUVitamin C: 30mgKalcium: 95mgVas: 2mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!