Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bácskai húsleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai húsleves.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
1
óra
óra
Teljes idő
1
óra
óra
10
perc
perc
Fogás
leves
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
258
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1/2
db
csirke
1
csomó
petrezselyemzöld
1
db
vöröshagyma
5
szem
fekete bors
1
db
babérlevél
2
evőkanál
tejföl
1
db
tojás
petrezselyemzöld
2
dl
rizs
Elkészítés
A csirkét, zöldségeket (petrezselyemzöld, vöröshagyma), borsot, és babérlevelet együtt feltesszük főni.
Amikor a hús megpuhul, kivesszük, lefejtjük a csontjáról, és a levest leszűrjük.
Ezután visszatesszük a húst a leszűrt levésbe, és hozzáadjuk a rizst.
Amikor a rizs megfőtt, tejföllel és felvert tojással ízesítjük a levest.
Végül petrezselyemzölddel meghintjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Bácskai húsleves-hez!
Tápérték
Kalória:
258
kcal
Szénhidrát:
17
g
Fehérje:
30
g
Zsír:
7
g
Telített zsír:
2
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
2
g
Koleszterin:
137
mg
Nátrium:
303
mg
Kálium:
76
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
1
g
Vitamin A:
1350
IU
Vitamin C:
14.9
mg
Kalcium:
50
mg
Vas:
3.1
mg
Keyword
Babérlevél, Bácskai húsleves, csirke, Magyar konyha, petrezselyemzöld, Rizs, Tejföl, tojás, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!