Go Back
+ servings
Hagyományos magyar bácskai húsleves mély tálban, színes sárgarépa-, burgonya-, hagymadarabokkal és omlós hússal, tiszta, kissé aranyszínű húslevesben, paprikával és friss petrezselyemmel ízesítve.

Bácskai húsleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai húsleves.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 258 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkét, zöldségeket (petrezselyemzöld, vöröshagyma), borsot, és babérlevelet együtt feltesszük főni.
  • Amikor a hús megpuhul, kivesszük, lefejtjük a csontjáról, és a levest leszűrjük.
  • Ezután visszatesszük a húst a leszűrt levésbe, és hozzáadjuk a rizst.
  • Amikor a rizs megfőtt, tejföllel és felvert tojással ízesítjük a levest.
  • Végül petrezselyemzölddel meghintjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bácskai húsleves-hez!

Tápérték

Kalória: 258kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 30gZsír: 7gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 137mgNátrium: 303mgKálium: 76mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 1350IUVitamin C: 14.9mgKalcium: 50mgVas: 3.1mg
Keyword Babérlevél, Bácskai húsleves, csirke, Magyar konyha, petrezselyemzöld, Rizs, Tejföl, tojás, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!