Go Back
+ servings
Rétegezett diós krémes sütemény darált dióval a tetején, világos és sötét színű rétegek váltakozásával, egy egyszerű fehér tányéron szolgálva fel.

Diós krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós krémes.
3.97 Értékelés 27 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1261 kcal

Hozzávalók
  

egy laphoz:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tejet és a búzadarát együtt egy fazékban elkezdjük melegíteni, közben folyamatosan keverjük, hogy sűrű tejbegrízt kapjunk.
  • Amíg a tejbegríz hűl, a vajat kihabosítjuk a porcukorral egy külön tálban. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a bourbon vaníliát és egy csipet sót.
  • A kihűlt tejbegrízt hozzákeverjük a vajas-porcukros keverékhez és alaposan eldolgozzuk.
  • A sütőt előmelegítjük 195°C-ra.
  • Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejfölt, a tojást, a szódabikarbónát, a lisztet, a cukrot, a darált diót és a narancs reszelt héját.
  • Egy sütőformát (pl. 25x40 cm) sütőpapírral kibélelünk, és az elkészített tésztát beleöntjük.
  • Ügyeljünk arra, hogy az eloszlás egyenletes legyen a formában.
  • Tűpróbáig sütjük a tésztát (kb. 9-10 perc, de ez sütőfüggő). Ne ijedjünk meg, ha a tészta ragacsosnak tűnik, ez normális!
  • A forró tésztalapot konyharuhára borítjuk. Ugyanezen lépéseket ismételjük meg a másik két lappal is.
  • Amikor mindhárom tésztalap kihűlt, elkezdjük rétegezni őket a krémmel.
  • A legfelső lapot is bevonjuk a maradék krémmel és megszórjuk darált dióval.
  • A kész süteményt 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a krém megdermedjen.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 1261kcalSzénhidrát: 105gFehérje: 14gZsír: 90gTelített zsír: 51gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 24gKoleszterin: 233mgNátrium: 860mgKálium: 433mgÉlelmi rost: 2gCukor: 76gVitamin A: 4300IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 210mgVas: 1.1mg
Keyword Búzadara, Cukor, Darált dió, Liszt, Narancshéj, Porcukor, Szódabikarbóna, Tej, Tejbegríz, Tejföl, tojás, Vaj, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!