Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Diós krémes
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós krémes.
3.97
Értékelés
27
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
1261
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
egy laphoz:
1.5
dl
tejföl
1
db
tojás
1
kávéskanál
szódabikarbóna
5
evőkanál
liszt
5
evőkanál
cukor
5
evőkanál
dió
darált
1
db
narancs
reszelt héja
a töltelékhez:
1
l
tej
9
evőkanál
búzadara
pici
só
25
dkg
vaj
20
dkg
porcukor
1
csomag
vaníliás cukor
1
csomag
bourbon vanília
1
csipet
só
25
dkg
vaj
20
dkg
porcukor
1
csomag
vaníliás cukor
1
csomag
bourbon vanília
Elkészítés
A tejet és a búzadarát együtt egy fazékban elkezdjük melegíteni, közben folyamatosan keverjük, hogy sűrű tejbegrízt kapjunk.
Amíg a tejbegríz hűl, a vajat kihabosítjuk a porcukorral egy külön tálban. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a bourbon vaníliát és egy csipet sót.
A kihűlt tejbegrízt hozzákeverjük a vajas-porcukros keverékhez és alaposan eldolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 195°C-ra.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejfölt, a tojást, a szódabikarbónát, a lisztet, a cukrot, a darált diót és a narancs reszelt héját.
Egy sütőformát (pl. 25x40 cm) sütőpapírral kibélelünk, és az elkészített tésztát beleöntjük.
Ügyeljünk arra, hogy az eloszlás egyenletes legyen a formában.
Tűpróbáig sütjük a tésztát (kb. 9-10 perc, de ez sütőfüggő). Ne ijedjünk meg, ha a tészta ragacsosnak tűnik, ez normális!
A forró tésztalapot konyharuhára borítjuk. Ugyanezen lépéseket ismételjük meg a másik két lappal is.
Amikor mindhárom tésztalap kihűlt, elkezdjük rétegezni őket a krémmel.
A legfelső lapot is bevonjuk a maradék krémmel és megszórjuk darált dióval.
A kész süteményt 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a krém megdermedjen.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Diós krémes-hez!
Tápérték
Kalória:
1261
kcal
Szénhidrát:
105
g
Fehérje:
14
g
Zsír:
90
g
Telített zsír:
51
g
Többszörösen telítetlen zsír:
8
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
24
g
Koleszterin:
233
mg
Nátrium:
860
mg
Kálium:
433
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
76
g
Vitamin A:
4300
IU
Vitamin C:
0.8
mg
Kalcium:
210
mg
Vas:
1.1
mg
Keyword
Búzadara, Cukor, Darált dió, Liszt, Narancshéj, Porcukor, Szódabikarbóna, Tej, Tejbegríz, Tejföl, tojás, Vaj, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!