Egy lábosban olvassz meg 1 teáskanál vajat, majd add hozzá az almát, a mazsolát és a vörösbort. Kis lángon párold az almát puhára.
Ha az alma megpuhult, hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a darált diót és annyi zsemlemorzsát, hogy az almás keverék levét felszívja.
Egy másik edényben olvassz meg kb. 2 evőkanál vajat.
Egy nedves konyharuhára helyezz egy réteslapot, kend meg olvasztott vajjal, majd helyezz rá egy másik réteslapot. Ezt is kend meg vajjal, és ismételd meg a műveletet egy harmadik réteslappal.
A harmadik réteslapra helyezz egy harmadát az almás tölteléknek, majd tekerd fel a rétest. Helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ismételd meg a fenti lépéseket a többi réteslappal és töltelékkel.
A rétesek tetejét kend meg a felvert tojással, majd vékonyan egy réteg tejföllel.
Előmelegített sütőben, 160°C-on süsd a rétest 15-20 percig.
Tálald melegen vagy hidegen, porcukorral megszórva vagy vanília krémmel.