Go Back
+ servings
Egy fehér tányéron látható egy szelet almás rétes, finoman meghintve porcukorral. A tányér mellett egy ezüst színű villa pihen, míg a háttérben egy pohár friss kávé gőzölög.

Almás rétes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás rétes.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 373 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az almákat hámozd meg és kockázd fel.
  • Egy lábosban olvassz meg 1 teáskanál vajat, majd add hozzá az almát, a mazsolát és a vörösbort. Kis lángon párold az almát puhára.
  • Ha az alma megpuhult, hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a darált diót és annyi zsemlemorzsát, hogy az almás keverék levét felszívja.
  • Egy másik edényben olvassz meg kb. 2 evőkanál vajat.
  • Egy nedves konyharuhára helyezz egy réteslapot, kend meg olvasztott vajjal, majd helyezz rá egy másik réteslapot. Ezt is kend meg vajjal, és ismételd meg a műveletet egy harmadik réteslappal.
  • A harmadik réteslapra helyezz egy harmadát az almás tölteléknek, majd tekerd fel a rétest. Helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Ismételd meg a fenti lépéseket a többi réteslappal és töltelékkel.
  • A rétesek tetejét kend meg a felvert tojással, majd vékonyan egy réteg tejföllel.
  • Előmelegített sütőben, 160°C-on süsd a rétest 15-20 percig.
  • Tálald melegen vagy hidegen, porcukorral megszórva vagy vanília krémmel.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás rétes-hez!

Tápérték

Kalória: 373kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 7gZsír: 16gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 53mgNátrium: 148mgKálium: 271mgÉlelmi rost: 4gCukor: 21gVitamin A: 450IUVitamin C: 5.8mgKalcium: 10mgVas: 0.5mg
Keyword alma, Almás rétes, dió, Mazsola, Porcukor, Tejföl, tojás, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!