Go Back
+ servings
Florentine pizza

Florentine pizza

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Florentine pizza.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 788 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db pizzatészta
  • 25 dkg spenót
  • 25 dkg ricotta morzsolt
  • 12,5 dkg olajos paradicsom napon szárított
  • 6 db tojás
  • 4 db mogyoróhagyma vékonyra szeletelt
  • 3 evőkanál bazsalikom összetépkedett
  • fekete bors frissen őrölt

Elkészítés
 

  • A sütőt melegítsük elő 230°C fokra.
  • A spenótot 1 perc alatt fonnyasszuk meg lobogó, sós vízben. Szűrjük, és csöpögtessük le. Vágjuk durvára a spenótot. Keverjük össze a ricottával, a hagymával, a bazsalikommal és a paradicsommal.
  • A pizzákat tegyük tepsibe és kenjük meg a spenótos keverékkel. A közepébe üssük 3-3 tojást, sózzuk, borsozzuk. 12-15 percig süssük, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat Florentine pizza-hoz!

Tápérték

Kalória: 788kcalSzénhidrát: 110gFehérje: 35gZsír: 25gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 277mgNátrium: 1987mgKálium: 1132mgÉlelmi rost: 7gCukor: 15gVitamin A: 7693IUVitamin C: 54mgKalcium: 282mgVas: 10mg
Keyword pizza
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!