Egy nagy tálban öntsük bele a 30 dkg lisztet. Adjuk hozzá a 2 tojást, a csipet sót és a 2 evőkanál cukrot.
Keverjük össze a száraz összetevőket, majd fokozatosan adjuk hozzá a 2 dl szódavizet, közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes tésztát kapjunk.
Folyamatos keverés mellett adjunk hozzá annyi tejet, hogy sűrű, de mégis folyékony tésztát kapjunk. A tészta állagának olyannak kell lennie, hogy könnyen ráöntve egy forró serpenyőre, szépen elterüljön.
Hámozzuk meg és reszeljük le a 3 almát egy közepes méretű reszelőn. Az almát keverjük bele a palacsintatésztába.
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Ha forró, cseppentsünk bele egy kevés olajat, és várjuk meg, amíg az olaj is felmelegszik. Egy merőkanállal öntsünk a tésztából a serpenyőbe, és gyorsan forgassuk el, hogy egyenletesen elterjedjen. Süssük aranybarnára mindkét oldalát, ami általában 1-2 percet vesz igénybe oldalanként.
Miután kisütöttük az összes palacsintát, tálaljuk őket melegen. Szórjuk meg fahéjas porcukorral. Ha szeretnénk, tejszínhabbal, mézzel vagy juharsziruppal is tálalhatjuk.