Go Back
+ servings
Egy tányéron aranybarna almás-fahéjas palacsinták, megszórva fahéjas porcukorral.

Almás-fahéjas palacsinta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás-fahéjas palacsinta.
4.75 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 444 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban öntsük bele a 30 dkg lisztet. Adjuk hozzá a 2 tojást, a csipet sót és a 2 evőkanál cukrot.
  • Keverjük össze a száraz összetevőket, majd fokozatosan adjuk hozzá a 2 dl szódavizet, közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes tésztát kapjunk.
  • Folyamatos keverés mellett adjunk hozzá annyi tejet, hogy sűrű, de mégis folyékony tésztát kapjunk. A tészta állagának olyannak kell lennie, hogy könnyen ráöntve egy forró serpenyőre, szépen elterüljön.
  • Hámozzuk meg és reszeljük le a 3 almát egy közepes méretű reszelőn. Az almát keverjük bele a palacsintatésztába.
  • Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Ha forró, cseppentsünk bele egy kevés olajat, és várjuk meg, amíg az olaj is felmelegszik. Egy merőkanállal öntsünk a tésztából a serpenyőbe, és gyorsan forgassuk el, hogy egyenletesen elterjedjen. Süssük aranybarnára mindkét oldalát, ami általában 1-2 percet vesz igénybe oldalanként.
  • Miután kisütöttük az összes palacsintát, tálaljuk őket melegen. Szórjuk meg fahéjas porcukorral. Ha szeretnénk, tejszínhabbal, mézzel vagy juharsziruppal is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás-fahéjas palacsinta-hoz!

Tápérték

Kalória: 444kcalSzénhidrát: 88gFehérje: 12gZsír: 5gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 95mgNátrium: 554mgKálium: 185mgÉlelmi rost: 3gCukor: 29gVitamin A: 300IUVitamin C: 1.7mgKalcium: 50mgVas: 4.3mg
Keyword alma, Almás-fahéjas, Csicseriborsó, Cukor, Fahéj, Liszt, palacsinta, Porcukor, Tej, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!