Go Back
+ servings
A hagyomány és az innováció találkozása: áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér szeletelve.

Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 441 kcal

Hozzávalók
  

az őzgerincforma előkészítéséhez

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
  • Vajazd ki és lisztezd be a 12 cm széles, 20 cm hosszú püspökkenyér-formát.
  • Egy robotgéppel keverd a tojásokat a cukorral fehéredésig. Adj hozzá joghurtot, olajat, reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet, majd keverd simára.
  • Egy külön tálban keverd össze a lisztet, a darált mákot, az aszalt áfonyát, és a sütőport. Végül add hozzá a kis kockákra vágott zöld diót.
  • Forgassd bele a lisztes keveréket a joghurtos masszába fakanállal.
  • Töltsd a tésztát az előkészített püspökkenyér-formába, és süsd kb. 50 percig. Ha a teteje túl hamar pirulna, 30 perc után borítsd rá alufóliát, de csak lazán, hogy ne ragadjon bele a süteménybe.
  • Ha a gyümölcskenyér megsült (tűpróbával is ellenőrizheted), vedd ki a sütőből és hagyd hűlni rácsra téve.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér-hez!

Tápérték

Kalória: 441kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 7gZsír: 29gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 70mgNátrium: 27mgKálium: 229mgÉlelmi rost: 3gCukor: 26gVitamin A: 150IUVitamin C: 14mgKalcium: 170mgVas: 2.2mg
Keyword áfonya, Citrom, Gyümölcskenyér, Joghurt, mák, sütőpor, tojás, Zöld dió
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!