Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
Vajazd ki és lisztezd be a 12 cm széles, 20 cm hosszú püspökkenyér-formát.
Egy robotgéppel keverd a tojásokat a cukorral fehéredésig. Adj hozzá joghurtot, olajat, reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet, majd keverd simára.
Egy külön tálban keverd össze a lisztet, a darált mákot, az aszalt áfonyát, és a sütőport. Végül add hozzá a kis kockákra vágott zöld diót.
Forgassd bele a lisztes keveréket a joghurtos masszába fakanállal.
Töltsd a tésztát az előkészített püspökkenyér-formába, és süsd kb. 50 percig. Ha a teteje túl hamar pirulna, 30 perc után borítsd rá alufóliát, de csak lazán, hogy ne ragadjon bele a süteménybe.
Ha a gyümölcskenyér megsült (tűpróbával is ellenőrizheted), vedd ki a sütőből és hagyd hűlni rácsra téve.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér-hez!