Go Back
+ servings
Zöld diós túrógombóc

Zöld diós túrógombóc

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zöld diós túrógombóc
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 8 perc
Teljes idő 28 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 515 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • A tojások sárgáját 3 deka puha vajjal simára keverjük.
  • A túrót szitán áttörjük, a darával együtt a tojássárgájához adjuk, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük ,a fölaprított zöld diót is belekeverjük. Letakarva, hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük.
  • Ez alatt a maradék vajat fölolvasztjuk, és a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk benne. Egy lábasban kb. 2 liter vizet fölforralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük. A masszából vizezett kézzel kb. 15 kis gombócot formázunk, majd óvatosan a forró vízbe rakosgatjuk.
  • Amikor a víz újra forrni kezd, kis lángra állítjuk, hogy a gombócok ne hirtelen főjenek, inkább csak dagadjanak a gyöngyöző forrású vízben. Amikor feljöttek a víz tetejére, nincsenek még készen, további 6-8 percig kell főzni őket.
  • Utána a gombócokat szűrőkanállal óvatosan hideg vízbe szedjük, így kívül egy kéreg képződik rajtuk, s később sem esnek szét.
  • Végül a túrógombócokat a pirított morzsában meghempergetjük. Tejföllel meglocsolva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zöld diós túrógombóc-hoz!

Tápérték

Kalória: 515kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 21gZsír: 35gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 172mgNátrium: 1033mgKálium: 286mgÉlelmi rost: 1gCukor: 11gVitamin A: 1105IUVitamin C: 1mgKalcium: 198mgVas: 2mg
Keyword diós, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!