Go Back
+ servings
Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás-tejfölös csirkekockák.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 658 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A megtisztított húst apró kockákra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni.
  • Egy tálba olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük, sóval, borssal felengedjük kb. 0,5dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ez alatt a tejfölt simára keverjük a zúzott (felaprított) fokhagymával.
  • Egy fazékban , sós vízben a tésztát puhára főzzük.. Átöblítjük, lecsepegtetjük .
  • Ha a hús puha és elfőtte a levét , megszórjuk a liszttel, elkeverjük és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt. Jól átforgatjuk és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk és megszórjuk petrezselyem levéllel.
  • Melegen a tésztával kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat Fokhagymás-tejfölös csirkekockák-hoz!

Tápérték

Kalória: 658kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 44gZsír: 31gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 143mgNátrium: 496mgKálium: 128mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 850IUVitamin C: 1.7mgKalcium: 150mgVas: 1.1mg
Keyword csirke, fokhagymás, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!