Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott Végvári falatok, beleértve a szeletelt sertésszűzt, füstölt kolbászkarikákat, párolt zöldbabot és paradicsomot, garnírozva friss petrezselyemmel, a háttérben pedig vörös-fehér kockás abrosszal terített asztal látható.

Végvári falatok

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Végvári falatok.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 657 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húsból vágott érméket gyengén kiverem. A zöldbabot megtísztittom, feldarabolom, és sós vízben megfőzöm.
  • A zöldbabot megtisztítom, feldarabolom, és sós vízben megfőzöm. A zöldpaprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomot forró vízbe mártva a héját lehúzom, majd kockára aprítom.
  • A szalonnát ugyancsak kockákra vágom, és a zsírját kisütöm. A kolbászt felkockázom. A vöröshagymát megtisztítom és felkarikázom.A zsírban megpirítom a szalonnát , a vöröshagymát, feloldom benne a fűszerpaprikát, és csontlével felengedem. Beleteszem sorban a kolbászt, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zöldbabot, sóval, borssal ízesítem és felforralom.
  • A húst megsózom, és külön hirtelen kisütöm. A húst a ragura helyezve konyakos alkohollal meglocsolom, és a láng felett összerázom, hogy az alkohol begyulladjon. Megvárom, amíg teljesen elég, utána tálalom.
  • Körete párolt rizs vagy hasábburgonya.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Végvári falatokhoz!

Tápérték

Kalória: 657kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 39gZsír: 41gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gKoleszterin: 148mgNátrium: 860mgKálium: 253mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 200IUVitamin C: 28.9mgKalcium: 40mgVas: 2.9mg
Keyword Alkohol, Csontlé, fekete bors, Főétel, Füstölt kolbász, Füstölt szalonna, Fűszerpaprika, Konyak, Magyar konyha, paradicsom, Sertésszűz, vöröshagyma, Zöldbab, Zöldpaprika, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!