A lisztet egy tálba szitáljuk (a szitálás jó minőségű lisztnél ma már nem fontos, de arra jó, hogy kis göbök ne maradjanak benne - plusz kicsit könnyebb lesz a tészta a "levegőztetés" után), kis mélyedést alkotunk a közepébe.
A tojást a sóval felverjük, a mélyedést használva hozzákeverjük a liszthez és apránként az olajat és tejet is hozzádolgozva összegyúrjuk a tésztát. (Gépet dagasztókarral legfeljebb az elején használjunk.) Akkor jó, ha rugalmas, kézhez nem ragadó állagú - ha ezt elértük, ne lisztezzük tovább, formázzuk golyóba, csomagoljuk fóliába és pihentessük 40-50 percig.
Félóra szabadfoglalkozás, majd mielőtt vége a tésztaszundinak, a húst a hagymával együtt ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát 3-4 részre osztjuk és csak az a darab legyen a fólián kívül, amit épp használunk, így elkerüljük a várakozó tészta száradását (kicserepesedik, mint a szád a hidegben - ez szépen látszik a lenti képen, mert lassan formáztam). Nagyon vékonyra, 1-2 mm-esre nyújtjuk, majd egy pohárral vagy kiszúróformával köröket vágunk ki a tésztából (részemről kb. 7 cm átmérőjűek születtek).
Mindegyik közepére egy (áhított mérettől függően) csapott vagy púpos teáskanálnyi tölteléket teszünk, félhold formára félbehajtjuk, jól összelapogatjuk a széleit, majd az egyenes oldalát hajlítva összefogjuk a sarkait.