Go Back
+ servings
Lipcsei aranykrémes

Lipcsei aranykrémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lipcsei aranykrémes.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 750 kcal

Hozzávalók
  

a kakaós laphoz:

a piskótához:

a krémhez:

a mázhoz:

Elkészítés
 

  • A gyúrt tésztához valókat összegyúrjuk, majd tepsi hátán előmelegített sütőben két lapot sütünk.
  • A piskótát is elkészítjük. Amíg hűlnek a lapok és a piskóta, addig elkészítjük a krémet.
  • A tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet belekeverjük a cukrot, sűrűre főzzük.Félretesszük hűlni.
  • A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan tesszük a kihűlt krémhez.
  • A csokimázhoz valókat kis lángon összeolvasztjuk.
  • Megtöltjük a lapokat: kakaós lap-krém-piskóta-krém-kakaós lap- csokimáz. Nagyon fontos, hogy a lapokat locsoljuk meg a rummal vagy likőrrel.S őt, még a csokimázba is tehetünk egy keveset.
  • Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és türelmesen várunk, míg bepuhulnak a lapok.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lipcsei aranykrémes-hez!

Tápérték

Kalória: 750kcalSzénhidrát: 57gFehérje: 17gZsír: 52gTelített zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 272mgNátrium: 657mgKálium: 369mgÉlelmi rost: 2gCukor: 34gVitamin A: 2111IUVitamin C: 1mgKalcium: 201mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!