Lipcsei aranykrémes
Krémes Sütemény

Lipcsei aranykrémes

Lipcsei aranykrémes recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.

Lipcsei aranykrémes

Lipcsei aranykrémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lipcsei aranykrémes.
5 csillag 1 értékelés alapján
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 750 kcal

Hozzávalók
  

a kakaós laphoz:

  • 12 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor
  • tej pici

a piskótához:

  • 5 db tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 db tojásfehérje habbá verve

a krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl rum

a mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaó
  • 10 dkg vaj puha

Elkészítés
 

  • A gyúrt tésztához valókat összegyúrjuk, majd tepsi hátán előmelegített sütőben két lapot sütünk.
  • A piskótát is elkészítjük. Amíg hűlnek a lapok és a piskóta, addig elkészítjük a krémet.
  • A tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet belekeverjük a cukrot, sűrűre főzzük.Félretesszük hűlni.
  • A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan tesszük a kihűlt krémhez.
  • A csokimázhoz valókat kis lángon összeolvasztjuk.
  • Megtöltjük a lapokat: kakaós lap-krém-piskóta-krém-kakaós lap- csokimáz. Nagyon fontos, hogy a lapokat locsoljuk meg a rummal vagy likőrrel.S őt, még a csokimázba is tehetünk egy keveset.
  • Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és türelmesen várunk, míg bepuhulnak a lapok.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lipcsei aranykrémes-hez!

Nutrition

Kalória: 750kcalSzénhidrát: 57gFehérje: 17gZsír: 52gTelített zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 272mgNátrium: 657mgKálium: 369mgÉlelmi rost: 2gCukor: 34gVitamin A: 2111IUVitamin C: 1mgKalcium: 201mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 14, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating