Go Back
+ servings
Ferdinánd tekercs

Ferdinánd tekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ferdinánd tekercs.
4.72 Értékelés 7 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1034 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a locsoláshoz:

Elkészítés
 

  • Az élesztőt a meglangyosított tejben felfuttatjuk, eközben, a liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, a margarinnal jól összemorzsoljuk, majd a felfutott élesztős tejet, hozzáadjuk, s addig dagasszuk, amíg az edény falától el nem válik. Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva 40-50 percet kelesztjük. Az idő leteltével újradagasztjuk, kelesztjük további 20-30 percet.
  • A tészta kelése alatt, a margarint habosra keverjük a kétféle cukorral.
  • Az újrakelesztés után lisztezett deszkán 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a cukros margarinnal, feltekerjük, és lisztezett késsel 2cm-es csigákra vágjuk.
  • A tepsibe arányosan elhelyezzük, majd 180°C fokos sütőbe toljuk, 20 percet sütjük, majd a cukros tejszín felével meglocsoljuk, sütjük további 15-18 percet, s ráöntjük a maradék tejszínt is. Pirulásig sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Ferdinánd tekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 1034kcalSzénhidrát: 134gFehérje: 17gZsír: 49gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gKoleszterin: 203mgNátrium: 668mgKálium: 279mgÉlelmi rost: 4gCukor: 54gVitamin A: 2079IUVitamin C: 1mgKalcium: 126mgVas: 5mg
Keyword kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!