Go Back
+ servings
Bajor káposzta: Párolt fehér káposzta és aranybarna pirított kolbászok egy tányéron, megszórva friss petrezselyemmel, díszítő egész borsószemekkel.

Bajor káposzta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bajor káposzta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 25 perc
Teljes idő 1 óra 45 perc
Fogás köret
Konyha Német
Mennyiség 6 főre
Kalória 437 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, pirosra sütjük, megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott nyers káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménymaggal. Babérlevelet is tehetünk hozzá.
  • Fél liter húslevest öntünk a káposztára, lefedjük, lassan pároljuk. Fehérborral ízesítjük.
  • Amikor a káposzta már majdnem megpuhult, tetejére tesszük a kolbászokat. Az egészet betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a káposzta leve, majdnem elfő, a kolbászok pedig pirosra sültek.
  • Kolbász nélkül sertéssültekhez, grillezett húsokhoz is adhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bajor káposzta-hoz!

Tápérték

Kalória: 437kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 13gZsír: 35gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 64mgNátrium: 1011mgKálium: 531mgÉlelmi rost: 5gCukor: 7gVitamin A: 677IUVitamin C: 67mgKalcium: 89mgVas: 2mg
Keyword Ecet, Fehérbor, fekete bors, Füstölt szalonna, Húsleves, káposzta, Kolbász, Köménymag, köret, Német konyha, Párolás, Petrezselyem, só, Sütés, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!