A borjúszeleteket klopfoljuk ki óvatosan, hogy egyenletesen vékonyak legyenek, de ügyeljünk arra, hogy ne lyukadjon ki a hús. A szeleteket sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukon.
Először a hússzeleteket forgassuk meg lisztben, hogy mindenhol egy vékony réteg borítsa.
Ezt követően verjük fel a tojásokat egy mély tálban, és mártsuk bele a lisztes húsokat.
Végül forgassuk meg őket zsemlemorzsában úgy, hogy mindenhol egyenletesen bepanírozódjanak.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat vagy vajat közepes-magas hőfokon. A hús szeleteket csak akkor tegyük bele, amikor az olaj már forró, de nem füstöl.
Süsük a szeleteket aranybarnára mindkét oldalukon, körülbelül 2-3 percig egyik oldalon, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is 2-3 percig. Az időtartam függ a hús vastagságától és a serpenyő hőfokától.
Készre sütés után tegyük a szeleteket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges zsiradék.
A bécsi szeletet hagyományosan hasáb burgonyával és citromszeletekkel tálalják. A citrom leve a húsra cseppentve különleges ízt ad neki. A friss zöldsaláta is kiváló kiegészítő lehet.