Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cékla chips
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cékla chips.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
15
perc
perc
Teljes idő
35
perc
perc
Fogás
egyéb
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
50
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
2
db
cékla
1
evőkanál
olívaolaj
1/2
teáskanál
só
1/2
teáskanál
fűszerpaprika
őrölt
1/2
teáskanál
kömény
őrölt
Elkészítés
Először is, mosd meg alaposan a céklát, majd vágd vékony szeletekre. Ehhez használhatsz kést vagy mandolin szeletelőt is.
Tegyél egy nagy tálba az olívaolajat, a sót, a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, majd keverd össze alaposan.
Add hozzá a céklaszeleteket a tálhoz, és forgasd meg benne úgy, hogy minden szelet egyenletesen bevonódjon az olajos fűszerkeverékkel.
Helyezd a céklaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és szórd meg őket még egy kis sóval.
Előmelegített sütőben, 180°C fokon süsd 10-15 percig, majd fordítsd meg őket, és addig süsd, amíg szép aranybarnára sülnek.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Cékla chips-hez!
Tápérték
Kalória:
50
kcal
Szénhidrát:
4
g
Fehérje:
1
g
Zsír:
4
g
Telített zsír:
1
g
Többszörösen telítetlen zsír:
0.4
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
3
g
Nátrium:
323
mg
Kálium:
144
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
140
IU
Vitamin C:
2
mg
Kalcium:
10
mg
Vas:
1
mg
Keyword
Cékla, Chips, Egészséges snack, Fűszerpaprika, Kömény, Magyar konyha, Olívaolaj, Sütés
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!