Go Back
+ servings
Tálban tálalt ropogós cékla chips, amelyek intenzív bordó színűek és vékony szeletekre vannak vágva.

Cékla chips

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cékla chips.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 50 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Először is, mosd meg alaposan a céklát, majd vágd vékony szeletekre. Ehhez használhatsz kést vagy mandolin szeletelőt is.
  • Tegyél egy nagy tálba az olívaolajat, a sót, a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, majd keverd össze alaposan.
  • Add hozzá a céklaszeleteket a tálhoz, és forgasd meg benne úgy, hogy minden szelet egyenletesen bevonódjon az olajos fűszerkeverékkel.
  • Helyezd a céklaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és szórd meg őket még egy kis sóval.
  • Előmelegített sütőben, 180°C fokon süsd 10-15 percig, majd fordítsd meg őket, és addig süsd, amíg szép aranybarnára sülnek.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cékla chips-hez!

Tápérték

Kalória: 50kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 1gZsír: 4gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.4gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gNátrium: 323mgKálium: 144mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 140IUVitamin C: 2mgKalcium: 10mgVas: 1mg
Keyword Cékla, Chips, Egészséges snack, Fűszerpaprika, Kömény, Magyar konyha, Olívaolaj, Sütés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!