Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Churros
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Churros.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
8
perc
perc
Teljes idő
23
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Spanyol
Mennyiség
4
főre
Kalória
355
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
csésze
víz
2
evőkanál
barna cukor
1/2
teáskanál
só
7.6
dkg
vaj
12.5
dkg
liszt
2
db
tojás
1/2
teáskanál
vanília kivonat
5
dkg
cukor
1
teáskanál
fahéj
ízlés szerint
a sütéshez:
olaj
Elkészítés
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. A serpenyőben legyen elegendő olaj, hogy kb. 5cm magasra érjen.
Egy közepes lábasban melegítsd fel a vizet közepes lángon. Adj hozzá barna cukrot, sót és vajat. Keverd, amíg a cukor és a vaj felolvad.
Vedd le a lábast a tűzhelyről, és szitáld át a lisztet a vízbe. Keverd jól össze, amíg sima tésztát kapsz.
Add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot a tésztához, majd keverd össze, amíg teljesen összeáll.
Öntsd a tésztát egy habzsákba, amelynek csillag alakú habzsáknyéllel van ellátva.
Nyomd ki a tésztát a forró olajba kb. 15cm hosszú csíkokban. Használhatsz ollót, hogy levágd a tésztát a habzsákból.
Süsd mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig. Vigyázz, hogy ne égjenek meg.
Keverj össze cukrot és fahéjat egy tálban. Forgasd meg a még meleg churrosokat ebben a keverékben, hogy mindkét oldalukon bevonódjanak.
Tálald melegen, és fogyaszd őket azonnal.
Megjegyzés
Jó étvágyat a
Churros
-hoz!
Tápérték
Kalória:
355
kcal
Szénhidrát:
43
g
Fehérje:
6
g
Zsír:
18
g
Telített zsír:
11
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
5
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
123
mg
Nátrium:
450
mg
Kálium:
80
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
19
g
Vitamin A:
595
IU
Vitamin C:
0.02
mg
Kalcium:
34
mg
Vas:
2
mg
Keyword
Churros, desszert, Spanyol konyha
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!