Go Back
+ servings
Egri gömbpalacsinta

Egri gömbpalacsinta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Egri gömbpalacsinta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 844 kcal

Hozzávalók
  

  • 8 db palacsinta

a töltelékhez:

a palacsinta kifőzéséhez:

a krémöntethez:

A díszítéshez:

  • 3 dkg dió pörkölt, durvára vágott

Elkészítés
 

  • A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát.
  • A palacsintákat megkenjük, egymásra helyezzük. A felső maradjon üres!
  • Egy nagy szalvétát megnedvesítünk, megkenjük vajjal, közepére helyezzük a
  • palacsintakupacot, gömb alakúra összekötjük. A közben felforralt vajas tejbe tesszük, és 15 percig főzzük. Kiszedjük, és meleg helyre állítjuk.
  • A tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, kevés tejjel. Beleteszünk 10 dkg cukrot, vaníliát, tejet és felfőzzük.
  • Hozzákeverjük a 2 dkg cukorral habbá vert tojásfehérjét, és ismét felforraljuk.
  • A tűzről levéve beleöntjük a rumot.
  • A palacsintagömböt tálra tesszük, leöntjük az öntettel, megszórjuk dióval

Megjegyzés

Jó étvágyat az Egri gömbpalacsinta-hoz!

Tápérték

Kalória: 844kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 20gZsír: 42gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 106mgNátrium: 100mgKálium: 518mgÉlelmi rost: 3gCukor: 69gVitamin A: 390IUVitamin C: 2mgKalcium: 254mgVas: 2mg
Keyword palacsinta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!