Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Egri gömbpalacsinta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Egri gömbpalacsinta.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
15
perc
perc
Teljes idő
25
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
844
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
8
db
palacsinta
a töltelékhez:
1,5
dl
tej
12
dkg
cukor
12
dkg
dió
darált
½
db
citrom héja
reszelt
½
csomag
vaníliás cukor
2
dkg
mazsola
a palacsinta kifőzéséhez:
1,2
l
tej
3
dkg
vaj
a krémöntethez:
2
db
tojás
2
dkg
liszt
12
dkg
cukor
1/4
rúd
vanília
5
dl
tej
3
cl
rum
A díszítéshez:
3
dkg
dió
pörkölt, durvára vágott
Elkészítés
A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát.
A palacsintákat megkenjük, egymásra helyezzük. A felső maradjon üres!
Egy nagy szalvétát megnedvesítünk, megkenjük vajjal, közepére helyezzük a
palacsintakupacot, gömb alakúra összekötjük. A közben felforralt vajas tejbe tesszük, és 15 percig főzzük. Kiszedjük, és meleg helyre állítjuk.
A tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, kevés tejjel. Beleteszünk 10 dkg cukrot, vaníliát, tejet és felfőzzük.
Hozzákeverjük a 2 dkg cukorral habbá vert tojásfehérjét, és ismét felforraljuk.
A tűzről levéve beleöntjük a rumot.
A palacsintagömböt tálra tesszük, leöntjük az öntettel, megszórjuk dióval
Megjegyzés
Jó étvágyat az Egri gömbpalacsinta-hoz!
Tápérték
Kalória:
844
kcal
Szénhidrát:
101
g
Fehérje:
20
g
Zsír:
42
g
Telített zsír:
6
g
Többszörösen telítetlen zsír:
18
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
5
g
Trans Fat:
0.01
g
Koleszterin:
106
mg
Nátrium:
100
mg
Kálium:
518
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
69
g
Vitamin A:
390
IU
Vitamin C:
2
mg
Kalcium:
254
mg
Vas:
2
mg
Keyword
palacsinta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!