Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Elefánt fokhagymás sült burgonya
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás sült burgonya.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
35
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
köret
Konyha
Magyar
Mennyiség
2
főre
Kalória
553
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
4
db
burgonya
hámozva és kockákra vágva
4
gerezd
elefánt fokhagyma
aprítva
2
evőkanál
olívaolaj
1
teáskanál
fűszerpaprika
fűstölt
só
fekete bors
őrölt
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Egy tálban keverd össze az elefánt fokhagymát, az olívaolajat, a füstölt paprikát, sót és borsot.
Add hozzá a kockázott krumplit a fokhagymás olajhoz, és alaposan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon a keverék.
Helyezd a krumplikat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egyenletesen oszlasd el.
Süsd a krumplikat körülbelül 30-35 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Tálald friss petrezselyemmel megszórva.
Megjegyzés
Jó étvágyat az
Elefánt fokhagymás sült burgonya
-hoz!
Tápérték
Kalória:
553
kcal
Szénhidrát:
97
g
Fehérje:
13
g
Zsír:
15
g
Telített zsír:
2
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
10
g
Nátrium:
617
mg
Kálium:
1920
mg
Élelmi rost:
12
g
Cukor:
4
g
Vitamin A:
1773
IU
Vitamin C:
104
mg
Kalcium:
81
mg
Vas:
5
mg
Keyword
Burgonya, Elefánt fokhagyma, Olívaolaj
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!