Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás sült burgonya

Elefánt fokhagymás sült burgonya

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás sült burgonya.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 553 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
  • Egy tálban keverd össze az elefánt fokhagymát, az olívaolajat, a füstölt paprikát, sót és borsot.
  • Add hozzá a kockázott krumplit a fokhagymás olajhoz, és alaposan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon a keverék.
  • Helyezd a krumplikat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egyenletesen oszlasd el.
  • Süsd a krumplikat körülbelül 30-35 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
  • Tálald friss petrezselyemmel megszórva.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás sült burgonya-hoz!

Tápérték

Kalória: 553kcalSzénhidrát: 97gFehérje: 13gZsír: 15gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gNátrium: 617mgKálium: 1920mgÉlelmi rost: 12gCukor: 4gVitamin A: 1773IUVitamin C: 104mgKalcium: 81mgVas: 5mg
Keyword Burgonya, Elefánt fokhagyma, Olívaolaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!