Go Back
+ servings
Kemenesi béles

Kemenesi béles

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kemenesi béles.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 675 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a tojáshabhoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg baracklekvár ízlés szerint

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy nagy tálban, amíg sima és homogén állagúvá nem válik. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.
  • Egy közepes tálban keverjük össze az őrölt diót a cukorral és a tojássárgájákkal.
  • Egy 25x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Nyújtsuk ki az egyik tésztarészt és helyezzük a tepsibe. Terítsük rá a diós tölteléket egyenletesen. Fedjük be a tölteléket a másik tésztarésszel.
  • Takarjuk le a süteményt és hagyjuk kelni 2 órán keresztül.
  • Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy nagy tálban, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot.
  • Mielőtt a habot a tészta tetejére helyeznénk, kenjünk rá egy vékony réteg lekvárt. Ezután helyezzük rá a tojáshabot.
  • Melegítsük elő a sütőt és süssük a süteményt, amíg aranybarna színű nem lesz.
  • Hagyjuk kihűlni a süteményt a tepsiben, majd szeleteljük fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kemenesi béles-hez!

Tápérték

Kalória: 675kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 13gZsír: 34gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 161mgNátrium: 156mgKálium: 239mgÉlelmi rost: 3gCukor: 46gVitamin A: 622IUVitamin C: 1mgKalcium: 65mgVas: 3mg
Keyword Élesztő, Lekvár, tészta, Tojáshab
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!