Go Back
+ servings
Lengyel palacsinta

Lengyel palacsinta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lengyel palacsinta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 7 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 12 perc
Fogás desszert
Konyha Lengyel
Mennyiség 4 főre
Kalória 373 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A lisztet szitáljuk egy keverőtálba, majd a közepébe készítsünk egy mélyedést.
  • Öntsük a mélyedésbe a joghurtot, adjuk hozzá a sütőport, egy csipet sót, cukrot, és üssük bele a tojásokat.
  • Keverjük össze alaposan az összetevőket, hogy sima, sűrű tésztát kapjunk. Ezután hagyjuk pihenni a tésztát fél óráig, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd adjunk hozzá egy kis vajat, hogy megolvaszszon. A serpenyőt közepes hőmérsékletre állítsuk.
  • Evőkanállal merítsünk a tésztából kis halmokat, majd óvatosan csurgassuk a forró serpenyőbe. Próbáljuk meg minél vékonyabb palacsintákat készíteni.
  • Süssük a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára. Ez általában néhány percet vesz igénybe mindkét oldalon.
  • A kész palacsintákat tegyük egy tányérra, és tálaljuk őket baracklekvárral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lengyel palacsinta-hoz!

Tápérték

Kalória: 373kcalSzénhidrát: 70gFehérje: 12gZsír: 4gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 88mgNátrium: 726mgKálium: 189mgÉlelmi rost: 2gCukor: 12gVitamin A: 168IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 187mgVas: 4mg
Keyword palacsinta, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!