Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Lengyel palacsinta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lengyel palacsinta.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
7
perc
perc
Sütés/főzés
5
perc
perc
Teljes idő
12
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Lengyel
Mennyiség
4
főre
Kalória
373
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
2
db
tojás
1/2
csomag
sütőpor
só
3
evőkanál
cukor
2
dl
joghurt
1
csomag
vaníliás cukor
30
dkg
liszt
Elkészítés
A lisztet szitáljuk egy keverőtálba, majd a közepébe készítsünk egy mélyedést.
Öntsük a mélyedésbe a joghurtot, adjuk hozzá a sütőport, egy csipet sót, cukrot, és üssük bele a tojásokat.
Keverjük össze alaposan az összetevőket, hogy sima, sűrű tésztát kapjunk. Ezután hagyjuk pihenni a tésztát fél óráig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd adjunk hozzá egy kis vajat, hogy megolvaszszon. A serpenyőt közepes hőmérsékletre állítsuk.
Evőkanállal merítsünk a tésztából kis halmokat, majd óvatosan csurgassuk a forró serpenyőbe. Próbáljuk meg minél vékonyabb palacsintákat készíteni.
Süssük a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára. Ez általában néhány percet vesz igénybe mindkét oldalon.
A kész palacsintákat tegyük egy tányérra, és tálaljuk őket baracklekvárral.
Megjegyzés
Jó étvágyat a
Lengyel palacsinta
-hoz!
Tápérték
Kalória:
373
kcal
Szénhidrát:
70
g
Fehérje:
12
g
Zsír:
4
g
Telített zsír:
2
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
1
g
Trans Fat:
0.01
g
Koleszterin:
88
mg
Nátrium:
726
mg
Kálium:
189
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
12
g
Vitamin A:
168
IU
Vitamin C:
0.3
mg
Kalcium:
187
mg
Vas:
4
mg
Keyword
palacsinta, tészta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!