A vöröshagymát és a szalonnát egészen finomra vágjuk. Egy nagyobb lábosban elkeverjük a lisztet három tojással, az olajjal, 1 teáskanál sóval és a vízzel. Hozzáadjuk a hagyma és a szalonna felét, és addig keverjük, amíg csomómentes, hólyagos állagú lesz. (Ennek megfelelően adagoljuk a vizet).
Egy nagy lábosban vizet forralunk, teszünk bele egy tk sót, majd galuskaszaggatóval több részletben beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek a víz tetejére a galuskák, szűrővel kiszedjük, hideg vízzel öblítsük le.
Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a maradék szalonnát, megpirítjuk rajta a maradék hagymát, és beleforgatjuk a leszűrt galuskát.
Egy kisebb tálban felverjük a maradék 4 tojást a tejjel és csipet sóval, majd ráöntjük a galuskára. Összeforgatjuk, néhány perc alatt készre sütjük.
Friss salátával tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szalonnás-hagymás tojásos galuska-hoz!