Szalonnás-hagymás tojásos galuska recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
Szalonnás-hagymás tojásos galuska
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szalonnás-hagymás tojásos galuska.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 7 db tojás
- 1 evőkanál olaj
- só
- 4 dl víz
- 1 db vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 dl tej
Elkészítés
- A vöröshagymát és a szalonnát egészen finomra vágjuk. Egy nagyobb lábosban elkeverjük a lisztet három tojással, az olajjal, 1 teáskanál sóval és a vízzel. Hozzáadjuk a hagyma és a szalonna felét, és addig keverjük, amíg csomómentes, hólyagos állagú lesz. (Ennek megfelelően adagoljuk a vizet).
- Egy nagy lábosban vizet forralunk, teszünk bele egy tk sót, majd galuskaszaggatóval több részletben beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek a víz tetejére a galuskák, szűrővel kiszedjük, hideg vízzel öblítsük le.
- Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a maradék szalonnát, megpirítjuk rajta a maradék hagymát, és beleforgatjuk a leszűrt galuskát.
- Egy kisebb tálban felverjük a maradék 4 tojást a tejjel és csipet sóval, majd ráöntjük a galuskára. Összeforgatjuk, néhány perc alatt készre sütjük.
- Friss salátával tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szalonnás-hagymás tojásos galuska-hoz!
Tápérték
Kalória: 961kcalSzénhidrát: 100gFehérje: 24gZsír: 50gTelített zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 325mgNátrium: 476mgKálium: 313mgÉlelmi rost: 4gCukor: 3gVitamin A: 457IUVitamin C: 2mgKalcium: 100mgVas: 7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 360, mai nézettség: 1 )