Sarokház recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Sarokház
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sarokház.
Hozzávalók
a krémhez:
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaó
- 0,5 dl rum
a díszítéshez:
- 2 dl tejszín
Elkészítés
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A tojássárgáját is felverjük, és hozzáöntjük a habhoz. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporos lisztet, és azzal is elkeverjük.
- Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd takarékon megsütjük. Amíg a piskótánk sül, elkészítjük a krémet.
- Kevés tejjel elkeverjük a réteslisztet, a többit pedig feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a réteslisztet.
- Ha elkészült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hagyjuk kihűlni.
- A margarint a porcukorral és a kakaóval kikeverjük, ezután hozzáadjuk a kihűlt fehér krémet és a rumot.
- Ha a piskótánk megsült és kihűlt, akkor kettévágjuk középen, és 3 vékony lapot vágunk mindkettőből.
- Ezeket a krémmel megkenjük, és háromszög alakban felvágjuk, majd a felvert tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sarokház-hoz!
Tápérték
Kalória: 426kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 9gZsír: 28gTelített zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 164mgNátrium: 356mgKálium: 187mgÉlelmi rost: 2gCukor: 23gVitamin A: 1222IUVitamin C: 1mgKalcium: 118mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 842, mai nézettség: 1 )