Sarokház Sarokház

Sarokház

Sütemény Torta

Sarokház recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Sarokház

Sarokház

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sarokház.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összesen 40 minutes
Course desszert
Konyha Magyar
Főre 12 főre
Kalória 426 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a krémhez:

a díszítéshez:

Elkészítés
 

  • A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A tojássárgáját is felverjük, és hozzáöntjük a habhoz. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporos lisztet, és azzal is elkeverjük.
  • Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd takarékon megsütjük. Amíg a piskótánk sül, elkészítjük a krémet.
  • Kevés tejjel elkeverjük a réteslisztet, a többit pedig feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a réteslisztet.
  • Ha elkészült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hagyjuk kihűlni.
  • A margarint a porcukorral és a kakaóval kikeverjük, ezután hozzáadjuk a kihűlt fehér krémet és a rumot.
  • Ha a piskótánk megsült és kihűlt, akkor kettévágjuk középen, és 3 vékony lapot vágunk mindkettőből.
  • Ezeket a krémmel megkenjük, és háromszög alakban felvágjuk, majd a felvert tejszínhabbal díszítjük.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Sarokház-hoz!

Kalória

Kalória: 426kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 9gZsír: 28gTelített zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 164mgNátrium: 356mgKálium: 187mgRost: 2gCukor: 23gA-vitamin: 1222IUC-vitamin: 1mgKalcium: 118mgVas: 2mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 931, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése