1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot majd letakarva felfuttatom. Mély tálba beleteszem a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat és annyi tejjel dagasztom be a tésztát,hogy közepesen kemény legyen. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztem.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagy fánk vagy pogácsaszaggatóval,esetleg vizespohárral kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni.
Közben elkészítem a tölteléket:az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával ,a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
Minden 2 tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket,majd ráteszek egy másik korongot és a széleit villával lenyomkodom.
A fánkokat kivajazott tepsire,egymástól 2 centis távolságra teszem és az előmelegített forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm ,ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm,amíg a fánk szép színt kap.