Túrós fánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Túrós fánk
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós fánk.
Hozzávalók
a tésztához:
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál porcukor
- 30 dkg rétesliszt
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 3 dkg vaj
a töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 10 dkg mazsola
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
Elkészítés
- 1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot majd letakarva felfuttatom. Mély tálba beleteszem a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat és annyi tejjel dagasztom be a tésztát,hogy közepesen kemény legyen. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztem.
- Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagy fánk vagy pogácsaszaggatóval,esetleg vizespohárral kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni.
- Közben elkészítem a tölteléket:az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával ,a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
- Minden 2 tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket,majd ráteszek egy másik korongot és a széleit villával lenyomkodom.
- A fánkokat kivajazott tepsire,egymástól 2 centis távolságra teszem és az előmelegített forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm ,ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm,amíg a fánk szép színt kap.
- Porcukorral a tetejét beszórom.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Túrós fánk-hoz!
Kalória
Kalória: 401kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 15gZsír: 11gTelített zsír: 5gTranszzsír: 1gKoleszterin: 115mgNátrium: 350mgKálium: 339mgRost: 3gCukor: 10gA-vitamin: 388IUC-vitamin: 1mgKalcium: 117mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 437, mai nézettség: 1 )