Túrós fánk Túrós fánk

Túrós fánk

Fánk Tészták

Túrós fánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.

Túrós fánk

Túrós fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós fánk.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 401 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • 1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot majd letakarva felfuttatom. Mély tálba beleteszem a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat és annyi tejjel dagasztom be a tésztát,hogy közepesen kemény legyen. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztem.
  • Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagy fánk vagy pogácsaszaggatóval,esetleg vizespohárral kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni.
  • Közben elkészítem a tölteléket:az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával ,a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
  • Minden 2 tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket,majd ráteszek egy másik korongot és a széleit villával lenyomkodom.
  • A fánkokat kivajazott tepsire,egymástól 2 centis távolságra teszem és az előmelegített forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm ,ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm,amíg a fánk szép színt kap.
  • Porcukorral a tetejét beszórom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 401kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 15gZsír: 11gTelített zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 115mgNátrium: 350mgKálium: 339mgÉlelmi rost: 3gCukor: 10gVitamin A: 388IUVitamin C: 1mgKalcium: 117mgVas: 1mg
Keyword fánk, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 399, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése