Túrós batyu
Kelt tészta Tészták

Túrós batyu

Túrós batyu recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Túrós batyu

Túrós batyu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós batyu.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1290 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor

a töltelékez:

  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db tojás
  • búzadara

Elkészítés
 

  • 20 dkg vajat 10 dkg liszttel jól eldolgozunk és a hűtőbe tesszük felhasználásáig. 1 dl langyos tejjel, az élesztővel és 1 dkg cukorral kovászt készítünk.
  • A megmaradt lisztből a maradék vajjal, a cukorral, a tejjel, sóval és a megkelt kovásszal középkemény tésztát gyúrunk. Cipóba formálva duplájárta kelesztjük. Téglalappá nyújtva helyezzük rá a lehűtött tésztát. Úgy hajtogatjuk, mint a vajastésztát.
  • Felhasználás előtt kb. 25×70 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 10 szabályos négyzetre osztjuk.
  • A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, annyi darát adunk hozzá, hogy ne legyen nagyon folyós, majd szépen a tészta négyzetek közepére halmozzuk.
  • A tésztanégyzetek széleit megkenjük felvert tojásfehérjével, majd a sarkokat ráhajtogatjuk a halmokra.
  • Sütés előtt még rövid ideig kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180°C fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
  • Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós batyu-hoz!

Nutrition

Kalória: 1290kcalSzénhidrát: 150gFehérje: 36gZsír: 62gTelített zsír: 36gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 2gKoleszterin: 206mgNátrium: 1335mgKálium: 605mgÉlelmi rost: 7gCukor: 32gVitamin A: 1918IUVitamin C: 1mgKalcium: 244mgVas: 7mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 35, mai nézettség: 6 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating