Túrós batyu recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Túrós batyu
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós batyu.
Hozzávalók
a töltelékez:
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 db tojás
- búzadara
Elkészítés
- 20 dkg vajat 10 dkg liszttel jól eldolgozunk és a hűtőbe tesszük felhasználásáig. 1 dl langyos tejjel, az élesztővel és 1 dkg cukorral kovászt készítünk.
- A megmaradt lisztből a maradék vajjal, a cukorral, a tejjel, sóval és a megkelt kovásszal középkemény tésztát gyúrunk. Cipóba formálva duplájárta kelesztjük. Téglalappá nyújtva helyezzük rá a lehűtött tésztát. Úgy hajtogatjuk, mint a vajastésztát.
- Felhasználás előtt kb. 25×70 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 10 szabályos négyzetre osztjuk.
- A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, annyi darát adunk hozzá, hogy ne legyen nagyon folyós, majd szépen a tészta négyzetek közepére halmozzuk.
- A tésztanégyzetek széleit megkenjük felvert tojásfehérjével, majd a sarkokat ráhajtogatjuk a halmokra.
- Sütés előtt még rövid ideig kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180°C fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
- Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.
Jegyzet
Jó étvágyat a Túrós batyu-hoz!
Kalória
Kalória: 1290kcalSzénhidrát: 150gFehérje: 36gZsír: 62gTelített zsír: 36gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTranszzsír: 2gKoleszterin: 206mgNátrium: 1335mgKálium: 605mgRost: 7gCukor: 32gA-vitamin: 1918IUC-vitamin: 1mgKalcium: 244mgVas: 7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 207, mai nézettség: 1 )