Vaníliás csiga Vaníliás csiga

Vaníliás csiga

Kelt tészta Tészták

Vaníliás csiga recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Vaníliás csiga

Vaníliás csiga

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vaníliás csiga.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1270 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához :

a töltelékhez:

a mázhoz:

Elkészítés
 

  • Egy tálban összekeverem a lisztet és az élesztőt, hozzáadom a tejfölt, lágy vajat, összekeverem .
  • Homogén tésztát gyúrok belőle.
  • Folpackba csomagolom és 3-4 órára hűtőbe rakom .
  • A töltelékhez a lisztet , cukrot és a vajat elkeverem alaposan ,
  • majd a vaníliát is beledolgozom .
  • A sütőt előmelegítem 180 °C fokra.
  • A tésztát 4 felé elosztom és mindegyiket kinyújtom , de ne legyen túl vékony.
  • Rásimítom a tölteléket, s feltekerem .
  • A tekercseket 10 felé elosztom s tepsibe teszem és megsütöm kb :30 perc alatt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vaníliás csiga-hoz!

Tápérték

Kalória: 1270kcalSzénhidrát: 143gFehérje: 19gZsír: 70gTelített zsír: 43gTrans Fat: 2gKoleszterin: 256mgNátrium: 559mgKálium: 325mgÉlelmi rost: 6gCukor: 52gVitamin A: 2160IUVitamin C: 1mgKalcium: 97mgVas: 6mg
Keyword tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 193, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating