Go Back
+ servings
Hagyományos magyar vaníliás kiflik, porcukorral meghintve, fehér lyukacsos tálon tálalva.

Vaníliás kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vaníliás kifli.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 42 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1232 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

Elkészítés
 

  • Szitáld a sütőport a liszthez egy tálba.
  • Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az összetört főtt tojássárgáját.
  • Keverd össze a margarinnal, az egész tojásokkal és a citrom levével, és gyúrd össze a tésztát.
  • Formázás
  • A tésztából sodorj kisujjnyi vastag rudacskákat.
  • Hajtsd meg kifliformára.
  • Helyezd a kifliket sütőpapírral borított sütőlemezre.
  • Sütőben, előmelegítve 180°C fokon, süsd 10-12 perc alatt szép sárgára.
  • Amikor megsültek, azon melegében forgasd meg vaníliás porcukorba.
  • Tedd tálra és tálald.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vaníliás kifli-hez!

Tápérték

Kalória: 1232kcalSzénhidrát: 162gFehérje: 19gZsír: 57gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 27gTrans Fat: 1gKoleszterin: 228mgNátrium: 1002mgKálium: 207mgÉlelmi rost: 4gCukor: 63gVitamin A: 2562IUVitamin C: 5mgKalcium: 279mgVas: 7mg
Keyword Édes péksütemény, Magyar desszert, Magyar konyha, Vajas sütemény, Vanília ízű sütemény, Vaníliás cukor, Vaníliás félholdak, Vaníliás kifli
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!