Go Back
+ servings
Túrós kelt rózsa

Túrós kelt rózsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós kelt rózsa.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 888 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a lekenéshez:

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot és futtassuk fel.
  • Majd vajat olvasszuk fel.
  • A lisztet tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a cukrot, a csipet sót, a felfuttatott élesztőt, az 1 tojássárgáját és az olvasztott vajat.
  • Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, majd fóliázzuk le. 1 napra a hűtőbe tesszük és otthagytuk megkelni.
  • A túrót törjük szét egy villa segítségévei, majd keverjük hozzá az ízesítőket és keverjük simára. Tejfölből csak annyit tegyünk, hogy kenhető, sűrű krémet kapjunk.
  • A megkelt tésztát nyújtsuk vékonyra, majd szaggassunk ki belőle 10-12 centi átmérőjű köröket.
  • A köröket vágjuk be 6 egyenlő részre. A közepébe tegyünk egy kanálka tölteléket és minden második szirmot csípjünk össze, majd a következő szirmok jönnek.
  • Helyezzük muffin formákba, a túró közepére helyezzünk egy szem meggyet, kenjük le a tészta tetejét olvasztott vajjal. Tegyük előre melegített 180°C fokos sütőbe és süssük szép aranybarnára.
  • Porcukorral hintsük meg tálalás előtt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós kelt rózsa-hoz!

Tápérték

Kalória: 888kcalSzénhidrát: 121gFehérje: 24gZsír: 35gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 138mgNátrium: 728mgKálium: 356mgÉlelmi rost: 5gCukor: 37gVitamin A: 1089IUVitamin C: 3mgKalcium: 147mgVas: 5mg
Keyword kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!