A tojásokat kb. 8 perc alatt megfőzzük, és leöblítjük hideg vízzel.
A bacon szeleteket serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük és félretesszük.
Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat felhevítünk és aranybarnára sütjük a ciabatta szeleteket.
A fejes salátát és a rukkolát nagy darabokra tépkedjük, az újhagymát felkarikázzuk.
Az ecetet sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük 1 evőkanál olívaolajat, és összeforgatjuk a salátával és az újhagymával.
A fokhagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük a joghurttal, a maradék olívaolajjal és a parmezán sajttal. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd a salátára öntjük.
A tojásokat félbevágjuk, a salátával együtt a tányérokra helyezzük. A tetejére morzsoljuk a ropogós bacon szeleteket, megszórjuk parmezán sajttal és a pirított ciabattával díszítjük.