Go Back
+ servings
Cézár saláta

Cézár saláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cézár saláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 2 főre
Kalória 1157 kcal

Hozzávalók
  

  • 4 db tojás
  • 4 szelet bacon
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 sb fejes saláta
  • 4 db ciabatta olasz kenyérféle
  • 12 dkg rukkola
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg joghurt
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 1 csipet
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A tojásokat kb. 8 perc alatt megfőzzük, és leöblítjük hideg vízzel.
  • A bacon szeleteket serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük és félretesszük.
  • Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat felhevítünk és aranybarnára sütjük a ciabatta szeleteket.
  • A fejes salátát és a rukkolát nagy darabokra tépkedjük, az újhagymát felkarikázzuk.
  • Az ecetet sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük 1 evőkanál olívaolajat, és összeforgatjuk a salátával és az újhagymával.
  • A fokhagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük a joghurttal, a maradék olívaolajjal és a parmezán sajttal. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd a salátára öntjük.
  • A tojásokat félbevágjuk, a salátával együtt a tányérokra helyezzük. A tetejére morzsoljuk a ropogós bacon szeleteket, megszórjuk parmezán sajttal és a pirított ciabattával díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cézár saláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 1157kcalSzénhidrát: 88gFehérje: 34gZsír: 75gTelített zsír: 24gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 36gTrans Fat: 1gKoleszterin: 384mgNátrium: 812mgKálium: 860mgÉlelmi rost: 6gCukor: 12gVitamin A: 5105IUVitamin C: 19mgKalcium: 477mgVas: 4mg
Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!