Go Back
+ servings
Finom, frissítő ananászos csirkesaláta friss zöldségekkel és ízletes öntettel.

Ananászos csirkesaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ananászos csirkesaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 618 kcal

Hozzávalók
  

az öntethez:

  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 6 evőkanál földimogyoró olaj
  • 2 evőkanál ketchup
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A tojásokat főzzük meg 6 perc alatt.
  • Az ananászt vágjuk 4-6 szeletre, melyek mindegyike 1-2 cm vastagságú. Hámozzuk meg a szeleteket és kockázzuk fel. Kb. 4 evőkanálnyi kockázott ananászra lesz szükség.
  • Szűrjük le a kukoricakonzerv tartalmát.
  • A csirkemellet kockázzuk apróra és süssük meg.
  • Az uborkát hámozzuk meg, távolítsuk el a magját és kockázzuk fel. Ebből is körülbelül négy evőkanálnyi mennyiség lesz.
  • Az öntet elkészítéséhez egy tálban keverjük össze a balzsamecetet sóval, majd habverő segítségével adjuk hozzá a földimogyoró olajat. Fűszerezzük borssal és adjuk hozzá a ketchupot.
  • Miután a tojások lehűltek, távolítsuk el a héjukat és negyedeljük őket.
  • Az összes hozzávalót keverjük össze az előkészített öntettel.
  • Mossuk meg a fejes salátát és centrifugázzuk ki.
  • Négy pohár aljára tegyünk salátaleveleket, majd kanalazzuk rá a kész salátát. Tetejét díszítsük koktélparadicsommal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Ananászos csirkesaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 618kcalSzénhidrát: 73gFehérje: 24gZsír: 30gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 196mgNátrium: 491mgKálium: 1141mgÉlelmi rost: 8gCukor: 35gVitamin A: 2354IUVitamin C: 126mgKalcium: 96mgVas: 3mg
Keyword ananász, Ananászos, Balzsamecet, csirkemell, Csirkesaláta, Fejes saláta, Földimogyoró olaj, Koktélparadicsom, Kukoricakonzerv, tojás, Uborka
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!