Az ananászt vágjuk 4-6 szeletre, melyek mindegyike 1-2 cm vastagságú. Hámozzuk meg a szeleteket és kockázzuk fel. Kb. 4 evőkanálnyi kockázott ananászra lesz szükség.
Szűrjük le a kukoricakonzerv tartalmát.
A csirkemellet kockázzuk apróra és süssük meg.
Az uborkát hámozzuk meg, távolítsuk el a magját és kockázzuk fel. Ebből is körülbelül négy evőkanálnyi mennyiség lesz.
Az öntet elkészítéséhez egy tálban keverjük össze a balzsamecetet sóval, majd habverő segítségével adjuk hozzá a földimogyoró olajat. Fűszerezzük borssal és adjuk hozzá a ketchupot.
Miután a tojások lehűltek, távolítsuk el a héjukat és negyedeljük őket.
Az összes hozzávalót keverjük össze az előkészített öntettel.
Mossuk meg a fejes salátát és centrifugázzuk ki.
Négy pohár aljára tegyünk salátaleveleket, majd kanalazzuk rá a kész salátát. Tetejét díszítsük koktélparadicsommal.