Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Almás máktorta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás máktorta.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
40
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
8
főre
Kalória
553
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
7
db
tojásfehérje
15
dkg
mák
20
dkg
cukor
1
csomag
vaníliás cukor
4
db
babapiskóta
morzsa
8
dkg
alma
reszelt
1/2
db
citromhéja
reszelt
a vaníliakrémhez:
4
dl
tej
5
dkg
porcukor
3
evőkanál
cukor
2
csomag
vaníliás cukor
3
db
tojássárgája
1
csomag
vaníliás pudingpor
10
dkg
vaj
az almatöltelékhez:
20
dkg
alma
reszelt
3
dkg
vaj
5
dkg
cukor
1/2
db
citrom leve
fahéj
Elkészítés
Tészta:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral egy nagy tálban.
Óvatosan adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük óvatosan, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Az elkészült tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sütjük aranybarnára.
Miután kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Vaníliakrém:
Egy kisebb tálban a pudingport, cukrot, vaníliás cukrokat és tojássárgájákat keverjük össze egy kevés tejjel csomómentesre.
A maradék tejet egy edényben felforraljuk.
Lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket és addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
Hideg vízbe állítjuk és többször megkeverjük, amíg kihűl.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral kihabosított vajat.
Almatöltelék:
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd karamellizáljuk rajta a cukrot.
Hozzáadjuk a reszelt almát, citromlevet és fahéjat, és addig pároljuk, amíg az alma leve el nem párolog.
Ha kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát három egyenlő részre vágjuk.
Az alsó réteget megkenjük a vaníliakrém kevesebb mint felével.
Ráhelyezzük a második tésztaréteget és erre simítjuk az almatölteléket.
A harmadik tésztaréteget a tetejére helyezzük és az egész tortát bevonjuk a maradék vaníliakrémmel.
Díszítés és tálalás:
Szegfűszeges, cukros citromhéjas vízben párolt, mákba mártott almaszeletekkel díszítjük.
Szórjuk meg mákkal a tetejét és tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Almás máktorta-hoz!
Tápérték
Kalória:
553
kcal
Szénhidrát:
76
g
Fehérje:
10
g
Zsír:
25
g
Telített zsír:
11
g
Többszörösen telítetlen zsír:
6
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
6
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
113
mg
Nátrium:
270
mg
Kálium:
303
mg
Élelmi rost:
5
g
Cukor:
63
g
Vitamin A:
607
IU
Vitamin C:
3
mg
Kalcium:
357
mg
Vas:
2
mg
Keyword
alma, Almatöltelék, Cukor, mák, Vaníliakrém
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!