Go Back
+ servings
Szelet brokkolis lasagne egy tányéron, a hátterében több lasagne és friss brokkoli.

Brokkolis lasagne

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Brokkolis lasagne.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 627 kcal

Hozzávalók
  

a tál kikenéséhez:

Elkészítés
 

  • A brokkolit enyhén sós vízben főzd meg, de ügyelj rá, hogy ne főjön szét.
  • A hagymákat és a sonkát aprítsd fel. Egy kevés olajon először pirítsd meg a vöröshagymát, majd hozzáadva a sonkát, végül a fokhagymát is pirítsd meg.
  • Add hozzá a lisztet, majd öntsd fel tejszínnel és ízesítsd fűszerekkel. Forrald ki jól, és szükség esetén adj hozzá egy kevés vizet. A szósznak hígnak kell lennie, mert a lasagne lapokat nem főzöd előre, hanem ebben a lében fog megfőni.
  • A végén add hozzá a megfőtt brokkolit.
  • Kenj ki egy tepsit margarinnal, majd rétegezd a szószt, lasagne lapokat, újra szószt, és reszelt sajtot. Ezt ismételd meg, amíg van szósz, de az utolsó réteg legyen szósz, amit megszórhatunk reszelt sajttal.
  • A tetejét díszítsd 1-2 szelet baconnel.
  • Ezután süsd meg a lasagne-t a sütőben, amíg aranybarna és buborékos nem lesz a teteje.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Brokkolis lasagne-hoz!

Tápérték

Kalória: 627kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 19gZsír: 49gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 1gKoleszterin: 135mgNátrium: 828mgKálium: 485mgÉlelmi rost: 4gCukor: 3gVitamin A: 1915IUVitamin C: 70mgKalcium: 280mgVas: 1mg
Keyword Bacon, Brokkoli, fekete bors, Főétel, fokhagyma, Főzés, Lasagne tészta, Liszt, Margarin, Olasz konyha, Pulykamell sonka, Reszelt sajt, Rétegezés, só, Sütés, tejszín, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!