Go Back
+ servings
Asztúriai töltött tojás: Keményre főzött tojások felenként tálalva, töltelékkel a közepükön, amelyet friss, apróra vágott sárgarépa és zöld fűszernövények díszítenek, mindez elegánsan helyezve egy fehér tányéron fekete háttér előtt.

Asztúriai töltött tojás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Asztúriai töltött tojás.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Spanyol
Mennyiség 4 főre
Kalória 323 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat megfőzzük.
  • A megtisztított kemény tojásokat hosszában kettévágjuk.
  • Sárgájukat óvatosan kiszedjük, és tálban összedolgozzuk a levétől lecsepegtetett tonhallal, a paradicsompaprikával, a zúzott fokhagymával, a majonézzel és a fűszerpaprikával. Ízlés szerint megsózzuk, és megborsozzuk.
  • A masszából a tojásfehérjék üregébe kis halmokat rakunk.
  • A tálalótálat beszórjuk a metéltre vágott salátalevelekkel, ezek tetejére helyezzük a töltött tojásokat.
  • Díszíthetjük olajbogyó darabkákkal. Fogyasztható előételként (a fele mennyiségből készítve) vagy önálló fogásként.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Asztúriai töltött tojás-hoz!

Tápérték

Kalória: 323kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 27gZsír: 20gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 356mgNátrium: 783mgKálium: 472mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 4382IUVitamin C: 81mgKalcium: 73mgVas: 3mg
Keyword Asztúriai töltött tojás, fekete bors, fokhagyma, Fűszerpaprika, Gasztronómiai élvezet, Ízletes és egzotikus, Majonéz, Olajbogyó, Paradicsompaprika, Parti ételek, Saláta levél, Spanyol konyha, Tonhal konzerv
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!